25 Anys dels Gegants de Vallgorguina 1985-2010
Aquesta exposició vol donar a conèixer unes fotografies, la majoria inèdites de la inauguració i bateig dels gegants de Vallgorguina, Bernat i Elionor en el seu 25è aniversari.
Aquell any 1985, per la Festa Major de la Mercè el dia 22 de setembre, un diumenge al mati, acompanyats dels gegants de Sant Celoni i els d'Arenys de Mar, foren presentats davant de l'Ajuntament, amb la presència de l'alcalde de Vallgorguina Amadeu Canaleta, el d'Arenys de Mar, Sr. Fidel Soler i altres autoritats.
Aquell mati els nostres gegants foren portats al pati de darrera l'Ajuntament i a l'hora prevista varen sortir a la plaça, acompanyats dels altres gegants on es va fer la primera ballada en públic davant mateix de la Casa de la Vila. Els altres gegants també feren els seus balls, simbolitzant el bateig dels nostres gegants.
Les autoritats varen fer diferents parlaments relacionats amb la Festa i animant als gegants i a la nostra colla perquè contribuís a fer créixer la cultura popular del nostre poble.
Aquell dia, també es varen batejar el Trabucaires de Vallgorguina, acompanyats pel grup de Manresa i una cuca per fer participar a la mainada de la festa.
També es varen inaugurar els Grallers de Vallgorguina que acompanyava amb la seva música els nostres gegants.
Una cop es va acabar la presentació de tots els grups a la plaça, es va sortir en cercavila pels carrers del poble, acompanyats d'una munió de gent que animava als gegants i els altres grups en tot moment.
Quan varem tornar a la plaça es va acabar la festa amb les ballades de tots els grups i fins i tot els Bastoners petits de Vallgorguina ens varen acompanyar fent una ballada.
Va ser un dia inoblidable. Per primera vegada, el nostre poble tenia uns gegants que al llarg d’aquets 25 anys no ha deixat de fer cada any la trobada per la Festa Major omplint els carrers i places de gegants d'arreu de Catalunya i fent passar una bona estona a la mainada i per què no a la gent gran que segueix al costat dels gegants.
Enhorabona als Gegants de Vallgorguina en Bernat i l'Elionor, per aquests 25 anys de vida. Per molts anys!!

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player


L’EXPOSICIÓ 1985, BATEIG I INAUGURACIÓ DELS GEGANTS
DE VALLGORGUINA, HA ESTAT POSSIBLE
GRÀCIES AL RECULL DE FOTOGRAFIES
D'AQUELLA FESTA

Hi han col·laborat les següents persones

Carles Bañon
Jaume Mora
Montserrat Palomé
Marta Palomé
Família Poch
Glòria Roure

Associació Cultural Vallgorguina
Colla de Geganters de Vallgorguina
Vallgorguina 2010

Entra
Colla dels Geganters de Vallgorguina - Plaça de la Vila nº2 - 08470 Vallgorguina - Tel: 93 867 91 62 - acv.vallgorguina@gmail.com