Pregó de la Festa Major
Vilatans i vilatanes, Vallgorguinencs tots,

Em presentaré: sóc en Bernat, Baró de Montclús. Fa segles, vaig vetllar pels vostres interessos, amb més o menys fortuna..
Per començar us diré que ara fa 25 anys vaig renéixer amb la figura del gegant i des d’aquesta alçada he pogut constatar el gran canvi que Vallgorguina ha sofert, ja no parlant de fa segles sinó amb aquest últim període de temps.
Poques vegades un gegant és el responsable de fer de pregoner, però m’han demanat que per commemorar els meus 25 anys de vida, faci el pregó de la Festa Major, i a mi em fa molta il·lusió de dir-vos unes paraules en aquestes festes tan senyalades.
Durant tot aquest període, he vist com infants que em seguien amb il·lusió, avui són pares d’uns nous infants, que ara m’acompanyen.
La vila també ha crescut, abans érem 24 i ara són 24.000, i això ha portat millores al nostre poble força evidents:
Tenim un poliesportiu, on si han fet tota mena d’actes tan esportius, com lúdics i culturals. S’han construït les noves escoles de Vallgorguina. Amb aquests equipaments el nostre poble ha fet un pas important per aconseguir que la gent es quedi a viure.
En tots aquests anys de creixement, s’han obert i arreglat nous carrers que mica en mica s’han omplert de cases. També s’ha remodelat recentment, aquesta plaça on ara ens trobem.
Una comissió de gent del poble es va encarregar de promoure la restauració del campanar i la façana de l’església que estava en molt mal estat de conservació.
Com ja sabeu, el poble és petit, però ha demostrat tenir un gran potencial humà, capaç de promoure a través de l’associacionisme, un seguit d’activitats culturals i lúdiques, que a còpia d’anys s’han anat consolidant, com la Fira del Bosc, el Premi Literari, les trobades de puntaires, les curses esportives, els concerts de musica clàssica.
I una llarga llista de coses més.
I tot allò que passa en el poble, queda reflectit a La Vall, la revista que mensualment ens manté informats del què succeeix a la vila.
La Festa Major, probablement l’esdeveniment més esperat, tampoc ha quedat lliure de canvis! S’ha vist un renaixement del ball de bastons on les dones tenen un paper molt important, no cal dir que la meva muller Elionor, n’està molt contenta.
El grup local de teatre dóna diversió a tot el poble, que acudeix massivament a les representacions que es fan.
El patinatge, amb els grans i els més petits, embadaleix a pares i amics, i a la botifarrada no hi falta ningú!
Que més us he de dir vilatans i vilatanes .......
No ens oblidem de totes aquelles persones que ens han anat deixant en el transcórrer d’aquest temps, i que a pesar de la seva pèrdua, sempre estaran en el nostre record.
Però al nostre poble encara hi falten moltes coses i com a Baró m’agradaria reivindicar-ne algunes de les més importants. Ja sabem que per aconseguir nous serveis pels vallgorguinencs fan falta molts diners, aquests maleïts diners que sense ells no es pot fer res!.
Algunes de les coses, que caldria tirar endavant quan més aviat millor, es una gran sala polivalent i una piscina municipal.
Ara, ja he sentit que a Vallgorguina, hi ha diferents associacions que estan treballant per fer una consulta sobre el dret a decidir, a veure si, amb el temps, es pogués aconseguir la independència de Catalunya.
A Catalunya hi han molts Gegants i molts d’ells són nobles; i potser en aquest moment d’indecisió política, haurem de ser nosaltres els que tirem del carro, ja que el poble cada vegada ho te més clar i està fart i cansat que no se l’escolti.
No vull estendrem gaire més doncs, ja veig que la meva muller, em mira de reüll.
Us desitjo una molt bona Festa Major a tots!!!!!Entra
Colla dels Geganters de Vallgorguina - Plaça de la Vila nº2 - 08470 Vallgorguina - Tel: 93 867 91 62 - acv.vallgorguina@gmail.com