Entra

  A BERNAT I L'ELIONOR I TOT EL SEU SEGUICI.....

La tarda del 13 de febrer, abans de començar la cercavila del Carnestoltes, se’m va acostar la cap de colla dels Gegants de Vallgorguina i em va dir: “Ens agradaria molt que pensessis en un pròleg per al llibre que ha de sortir el mes d’abril.”

Aquella proposta em va fer molta il·lusió, i m’hi vaig posar aquell mateix vespre. Però, com havia de ser el meu escrit? Seriós (per qüestió del meu càrrec)? A tall d’amic (perquè en definitiva és el que són tota la colla)? O festiu (perquè ho comporta l’ocasió)? Bé, tant se val, vaig pensar, una mica de tot...

I mentre escrivia em venien al cap un munt de vivències que, al llarg dels vint-i-cinc anys de vida de la colla gegantera, havia tingut l’oportunitat de viure i compartir. Un quart de segle de gresca i festa gegantera que han contribuït a fer més importants totes les festes del nostre poble, i també la dels moltíssims pobles que han visitat. Viles i ciutats que han volgut comptar amb la presència dels senyors de Monclús, en Bernat i l’Elionor.

Aquestes imponents figures, que entusiasmen i esporugueixen els més menuts i que mai deixen indiferent qui les veu moure’s al so de les gralles i els timbals, amb el pas dels anys s’han anat rodejant de companys de sarau, com les cuques i el gegantó Jordi Andreu. Què us puc dir dels gegants que no sapigueu? Potser que, abans que sortissin del motlle, em varen demanar que en fes uns dibuixos per començar a presentar-los en societat, a través de la revista La Vall, i així donar a conèixer al poble de Vallgorguina aquell futur naixement (val a dir que aquells dibuixos es varen assemblar als nostres gegants com un ou a una castanya; molt més bonics, és clar, vistos al natural).

Llegir aquest llibre m’ha portat uns agradables records, com espero que ho faci a tots els que el tingueu ara entre les mans. La seva lectura ens trasllada als orígens de la colla, quan des de l’Associació Cultural Vallgorguina es va impulsar la creació dels gegants i les peripècies que es van haver de fer per poder-los finançar, però que gràcies a la col·laboració de molts vallgorguinencs varen ser una realitat.

Celebrar vint-i-cinc anys d’existència de la colla gegantera i dels gegants ha d’omplir de goig tots els vilatans. Enguany ha de ser una festa molt especial, on no podran faltar els millors amics, perquè, amb el pas dels anys, de ben segur que n’heu fet molts i molts. Em consta que aquest grup de gent, tota la colla, heu deixat el llistó ben alt i heu donat a conèixer per un mitjà tan popular el nom de Vallgorguina.

A l’Associació Cultural Vallgorguina, moltes gràcies per aquella magnífica iniciativa i a tota la Colla de Geganters moltes felicitats per haver arribat als vint-i-cinc anys i que en pugueu complir moltíssims més.


Joan Mora Alsina
Alcalde de Vallgorguina

Sumari:

- Al Bernat i l'Elionor i tot el seu seguici
- La il·lusió d’un poble
- Construcció
- Qui són els gegants de Vallgorguina?
- Els Gegants
- Trajectoria al llarg de vint-i-cinc anys
- Altres esdeveniments
- Els records
- Aumenta el patrimoni de la colla
- Activitats en pro de la cultura popular 
Entra
Entra
Entra
Entra
Entra
Entra
Entra
Entra
Entra
Colla dels Geganters de Vallgorguina - Plaça de la Vila nº2 - 08471 Vallgorguina - Tel: 93 867 91 62 - acv.vallgorguina@gmail.com